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This responds to your e-mail of April 3, 1998, requesting a written opinion whether 49 
CFR 192.735(a) applies to compressor lubricating oil.  Under this regulation, "flammable 
or combustible materials in quantities beyond those required for everyday use, or other 
than those normally used in compressor buildings, must be stored a safe distance from the 
compressor building." 
 
For § 192.735(a) to apply to compressor lubricating oil, the oil must be flammable or 
combustible.  Although neither term is defined in Part 192, the ordinary meaning of 
flammable or combustible is to catch fire readily or burn easily.  The information you 
furnished shows that compressor lubricating oil is hard to ignite, and so is not flammable 
or combustible based on the ordinary meaning.  You also pointed out that compressor 
lubricating oil does not qualify as a flammable or combustible liquid under the more 
specific definitions in RSPA's hazardous materials regulations (49 CFR 173.120(a) and 
(b)) or in the ANSI/NFPA 30, "Flammable and Combustible Liquids Code" (paragraphs 
1-7.3.1 and 1-7.3.2).  Therefore, we have concluded that compressor lubricating oil is not 
covered by § 192.735(a). 


