Decenber 18, 1992

This is in response to your correspondence dated October 12,
1992, requesting guidance in several areas of the Research and
Speci al Prograns Adm nistration (RSPA) drug testing regul ations
of Title 49 Code of Federal Regulations Part 199 concerning the
applicability of the regul ati ons where one pipeline operator
acqui res anot her pipeline operator. The questions and answers
are outlined bel ow

Question: Wether pre-enployment testing nust be conducted on
the covered enpl oyees who work for a pipeline operator which is
about to be acquired. Your initial assessnent is that they are
in conpliance with our regulations.

Your correspondence indicates that your intention is to
imedi ately assimlate this conpany and its covered enpl oyees
into your conpany drug plan and random testing pool.

Answer: Your conpany woul d not be required to conduct pre-

enpl oynent testing on covered enpl oyees fromthe pipeline
operator you are acquiring so long as the current operator is
provi ded with docunentation to substantiate that the forner
operator was in conpliance with the recordkeeping requirenents of

49 CFR 7199.23. They should be included in your randomtesting
pool and be subject to the random sel ecti on process as soon as
possi ble follow ng the acquisition of the pipeline operator.

Question: Do any of the percentages, goals, or nunbers used by
or applicable to, the acquired conpany prior to the acquisition,
apply after the date of acquisition?

Answer: The percentages, nunbers, or goals used by the operator
prior to the acquisition could be used when trying to determ ne
if the 50 percent randomtesting ratio was obtained and could be
included in the overall figures for your conpany.

Question: Should we attenpt to obtain all prior drug testing and
training records?

Answer: A pipeline operator subject to the drug testing
regulations is required to maintain records in accordance with 49

CFR ?7199.23. "Attenpts to obtain such records from previous
owners does not adequately denonstrate conpliance with the
regul ations. A pipeline operator nust either have the
docunentation required by the regulations, or conduct any
necessary tests and training to bring the operator into
conpl i ance.
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Thank you for your inquiry. Please |let nme knowif you need any
addi tional information about our drug testing requirenents.

Si ncerely,

Richard L. Ri ppert

Drug Conpli ance Coordi nat or

O fice of Pipeline Safety
Enf or cenent
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