1200 New Jersey Ave S E

U.S. Department Washirgton 130 20500
of Transportation

Pipeline and Hazardous

Materials Safety

Administration

MG 13 2007

Mr. Norman W. Briggs Ref. No.: 07-0123
Propane Poncho LLC

300 Westbrook Drive

Clifton Heights, Pennsylvania 19018

Dear Mr. Briggs:

This responds to your letter dated June 14, 2007, regarding the use of a decorative cover on a
permanently stationary propane tank used primarily for residential heating.

You state that your company is in the process of manufacturing a decorative cover for
propane tanks used primarily for residential heating. These propane tanks would be
permanently stationary, and the cover would never be used if the tank itself were being
transported. You ask whether the requirements in 49 CFR 178.337-1(d) prohibit a decorative
cover from being placed on a propane tank, even though the tank is stationary and located
adjacent to an individual’s residence.

The HMR do not apply to a permanently stationary propane tank used primarily for
residential heating, including its decorative cover. The Department of Labor's Occupational
Safety and Health Administration has jurisdiction over various type of containers used in the
storage of certain hazardous materials. Also, some State and local agencies have
requirements governing the storage and use of containers. You should contact these agencies
for details of their requirements.

I hope this satisfies your inquiry. If we can be of further assistance, please contact us.
Sincerely,
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610-626-5583

Mr. Edward T. Mazzullo

Director, Office of Hazardous Materials Standards
U.S. DOT/PHMSA (PHH-10)

1200 New Jersey Avenue, SE East Building, 2nd Floor
Washington, DC 20590

Re: Interpretation of 49 C.F.R. 178.337-1(d)

Dear Mr. Mazzullo:

This is letter is a follow up to my telephone conversation with one of your
agency'’s representatives on June 7, 2007.

Our company is in the process of manufacturing a decorative cover for
propane tanks used primarily for residential heating. These propane tanks
would be permanently stationary, and the cover would never be used if the tank
itself were being transported. One of the potential concerns with this product is
whether the above section, 49 C.F.R. 178.337-1(d), prohibits any covering to
be placed on a propane tank, even though the tank is stationary and located
adjacent to an individual’s residence.

I spoke with a representative of your agency (Ben) on June 7, 2007 about
this product and this particular section. Ben agreed that 178.337-1(d) would
only apply to a cargo tank that is affixed to a motor vehicle, not a tank that is
stationary and permanently affixed adjacent to a house or other structure. We
requested that interpretation be placed in writing, and he advised that we
should write this letter to your attention.

Please be so kind as to review this section and this letter. If you agree as
to the non-applicability of this section to the product, then please forward a
letter to my attention, confirming your agency’s interpretation. Of course, if you
require any additional information about our product, please do not hesitate to

contact me.

Very trulyyours,
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RMAN W. BRIGGS

cc: Joseph Fricker



